Daha Hızlı Saç Uzatmak İsteyenler Dikkat

Kadınların geneli daha çok uzun saç kullanmayı tercih eder. Çünkü saçların bir kadının belki de en önemli aksesuarıdır. Dolayısıyla saçlarınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız mutlaka ek bazı işlemleri kendinizce yapmanız gerekir. Sadece saçların uzamasını beklemek yetmiyor. Peki ne gibi uygulamalarla saçların daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz? İşte bu yazıda siz değerli okuyucularımıza saçların daha hızlı uzamasını sağlayacak bazı yollardan kısaca bahsettik, mutlaka okumalısınız.

saç uzatma

saç uzatma

Saçlarınızın Çabuk Uzaması İçin

Saçlarınızı asla sımsıkı at kuyruğu yapmayın. Daha çok yumuşak tokalar kullanın. Eğer sert toka kullanırsanız saçlarınız kırılabilir. Kadınların genelinin en çok yaptığı işlemlerden biri de düzleştirme ya da maşa uygulamalarıdır. Bu uygulamalar esnasında saça direkt olarak çok yüksek miktarlarda bir ısı yüklenir. Bu da doğal olarak saçın yıpranmasına ve bozulmasına sebebiyet verir.

uzun saç

uzun saç

Ayrıca saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız saç diplerine ayrı bir özen ve önem vermeniz gerekir. Eğer isterseniz saç diplerinize farklı yağ karışımlarından uygulayıp masaj yapabilirsiniz. Saçlarınızı sirkeli su ile durulayabilirsiniz. Birçok uzman duştan çıkmadan hemen önce bu karışım ile saç durulama işlemi yapılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca asla ve asla saçlarınızı ıslak iken taramamalısınız. Çünkü bu uygulama saçlara zarar verir. Son olarak saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız lütfen beslenmenize dikkat edin. Dengeli beslenirseniz saçlarınız ve cildiniz güzelleşir.

Yanıtla