Mesh Tavan Nedir?

Açık yüzeyi ve transparan görünümüyle özel boşluklu dokuya haiz ışık, hava geçirgenliği bulunan tavanlardır. Metalden yapılan mesh tavan uygulamaları özellikle avantajları bakımından en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Metalin istenilen biçimde eğilip bükülebilen yapısı sayesinde tasarımcılar için sınırsız olanaklar sunmaktadır. Cephe tasarımı açısından önemli tavanlardır. Piyasada görsel bakımdan mekanlara çekicilik katan birçok türleri bulunmaktadır.

Mesh Tavan Sistemleri Özellikleri

Boşluk dokusu ve geçirgen yüzeyi sayesinde asma tavan boşluklarında mevcut teçhizatlarda mesh tavan bir örtü vazifesini üstlenmektedir. Mesh tavan sistemleri, farklı ebatlarda ve çeşitli tavan ölçüleri seçenekleriyle asma tavan ve dış cephe kullanımlarında modern tasarım olanaklarını mimarlara ve tasarımcılara sunmaktadır. Tasarım alanına kattıkları renk ve yeni bir dekoratif anlayış ile popüler ve beğenilen uygulamalardır. Kullanıldıkları alanlara değer katan bu modern tavan sistemleri, mükemmel ışık ve değişik görüş açıları oluşturulmasını sağlarlar.

Mesh Tavan Kullanım Alanları

Geniş bir kullanım alanına sahip mesh tavan, güzel ve etkili örnek uygulamalarla birlikte giderek farklı sektörlerdeki kullanım ağını da geliştirmektedir. Mesh tavanların başlıca kullanım alanları; metro istasyonları, iş yerleri, ofisler, alışveriş merkezleri, kafeler, kamu hizmeti kapsamına giren binalar olarak sıralanabilir. Bu alanların önemli bir kısmı halka açık alanlardır. Bu açıdan zengin bir aydınlatma yanında takılma, sökülme ve temizlenme açısından pratik bir kullanım imkanı vermeleri oldukça önem kazanmaktadır. Neme dayanıklı yapıları ile de uzun süreli kullanıma uygun tavanlardır.

Mesh Metal Tavanlar 

Çağımız mimarisinin vazgeçilmez tavan çeşitlerindendir. Test edilen bil yalı darbeye dayanımı gibi işlevlere haizdir. Sonsuz denilebilecek düzeyde yapı, boyut ve tasarım seçeneklerinin kapısını kullanıcılara açmaktadır. Çevre dostu olup kaynak tasarrufu sağlayacak bir şekilde üretilmektedir. Üretimlerinde genişletilmiş metal mesh, zımba ve çekme işlemleri kullanımı söz konusu olmaktadır. Malzemeler hafiftir. Yapısal görünüm vurgulanmaktadır. Özen ile seçilen arka aydınlatması ile birlikte kullanıldıkları odalara etkileyici ve farklı bir görünüm kazandırır.

Farklı örgü tipleri, biçimleri ve boyutları ile çok sayıda tasarım olanağı sunar. Özel delikli biçimlerle  örgüler içeren tasarım ile özgün görselliği tavanlara kazandırmaktadır. Bil yalı darbeye dayanıklı genişletilmiş metal mesh sistemler bulunmaktadır. Tavan açıklarında armatürlerin ya da diğer armatürlerin takılması yüksek açık alanlarda mümkün olmaktadır. Gizli alt yapı sebebi ile tek tip tavan yüzeyi söz konusudur. Değişik nitelikleri ile diğer mesh tavan türleri arasında beğenilen tavanlardır.

Metal Mesh Asma Tavanların Nitelikleri 

Metal mesh asma tavanlar, dokuma, kaynak ve genişleme avantajlarını içerir. Standart tasarım alanında geniş bir seçim imkanı veren tavan çeşitleridir. Metalden oluştukları için sağlam ve dayanıklı yapıları ile diğer asma tavanlardan nazaran daha çok tercih edilmektedirler. Metal mesh asma tavanların nitelikleri ise şöyle:

– Güçlü bir görsel etki
– Ses-emicilik
– Darbeye dayanıklılık
– Mükemmel düzeyde hava sirkülasyonu ve ışık
– Kolay kurulum
– Çevre dostu bir yapı
– Yanmazlık, anti-korozyon ve termo stabilite
– Esneklik
– Tavandan duvara kesintisiz geçiş yapabilme

Mesh Tavan Bakımı 

Mesh metal asma tavan plakaları istenildiğinde temizlenebilmektedir. Ayrıca mesh tavan plakalarının zarar görmesi halinde değiştirilebilmektedir. Mesh asma tavan içinde değiştirme ihtiyacı duyulması halinde bu tavanlara ait plakalar değiştiğinde renk farklılıkları meydana gelebilmektedir. Ilık suda kaliteli ve güvenilir deterjan  ve uygun dokulu bez kullanımıyla yıkanarak kurulanabilir. Enerji tasarruflu güneş koruma elemanları olarak pırıltılı örgü cepheler kullanılmaktadır. Mesh asma tavan oda akustiğini de geliştirmektedir. Mesh tavan bakımlarına dikkat edilmesi gerekir.

Ürünler için https://www.ceylanlarmetal.com/urun/genisletilmis-metal-asma-tavan tıklayın.

Yanıtla